dinsdag 3 augustus 2010

Luitjes,

Dit wordt waarschijnlijk onze laatste blog..:-(. Maar om toch nog even de vakantie in ons bol te houden, zijn hier nog dingen die we de afgelopen dagen gedaan hebben:

Vrijdag 30 juli
Met de auto richting Banff gaan rijden. Langs het infocenter en met een plattegrond in de hand op zoek gegaan naar het Banff Springs hotel en ondertussen zoeken of er nog herinneringen van de wintersport lang geleden, bovenkwamen. Papa herkende een sushi bar met een treintje dat rondreed. De camper parkeren blijkt veel moeilijker te zijn dan in Jasper. Gelukkig vonden we een plekje. Boodschappen gedaan, wilden we het in de koelkast leggen, deed de koelkast het al een poosje niet. Canadream bellen en de 3e persoon kon uitleggen waar de resetknop zat. Joepie gelukt! Gelukkig toch nog tijd om te gaan kanoën.


Het werd ons duidelijk waarom ze altijd waarschuwen dat ‘s middags de wind opsteekt en je daarmee flink rekening moet houden, we moesten soms flink peddelen om onze koers te houden op het Vermillion Lake. Op de terugweg vanaf het water de Canadian Goose kunnen fotograferen en dat is toch weer eens een ander zichtpunt dan vanaf de kant.


Zaterdag 31 juli
Papa was jarig en de dag begon ermee dat de koelkast het WEER niet deed. WEER Canadream bellen -> de volgende dag langskomen in Calgary! Aangezien het onze laatste dag in de Rockies was, wilden papa en mama nog 1 keer een bergwandeling maken


maar niet te lang want we wilden ook nog souveniers scoren en waar kan dat beter dan in Banff. Helaas was het boven op de berg te heiig voor mooie foto’s en moesten we ook Lake Louise laten schieten vanwege tijdgebrek..
Ik een mooie pyama gescoord en Laurens een rugzak. Na het eten nog een weggetje gereden waarvan ze zeiden dat er veel dieren zaten -> bij ons natuurlijk alleen maar 1 vogel en een 100.000en bomen...


Zondag 1 augustus
Vroeg vertrokken en eerst naar Calgary. Daarna naar Head-Smashed-In-Buffalo-Jump in fort Mc Leod . En tenslotte naar de campground daar vlakbij. In Calgary moesten we nog langs Canadream voor de koelkast. Her en der werd er wat gerommeld aan draadjes en toen deed ‘ie het weer. Om 2.00 PM (zo zeggen ze dat hier) aangekomen bij de Buffalo Jump. Dat bleek toch wel heel interessant te zijn omdat er veel over de indianen werd verteld -> om 6.00 PM kwamen we er vandaan. De Buffalo Jump houdt in dat de indianen de bizons(buffels) van een klif af leidden door hun in paniek te brengen. Tot op 13 meter diep onderaan de klif zijn er botten en speerpunten terug gevonden. Daarna zijn we nog naar de klif toegelopen waarbij we ook nog 3 herten zagen. Tenslotte naar de campground gegaan. Hij was klein maar had alles (inclusief een heeeeeeeel schattig en zacht hondje genaamd Brandy). Gelijk op internet plannen gemaakt voor onze laatste vakantiedagen (oei, we wilden eigenlijk nog zoveel maar de tijd lijkt steeds harder weg te tikken) en daarna? Lekker slapen!
Groetjes,
DEAL
(Gemaakt door Daniëlle en Anita)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten