zondag 8 augustus 2010

Onze laatste blog

Hallo allemaal,

Nog even vertellen wat we de laatste dagen in Canada hebben uitgespookt.

2 augustus
Over een highway zijn we naar Drumheller gereden, een tocht van 350 kilometer. Voorbij Calgary blijkt die highway plots te zijn opgebroken en wel op z'n Canadees. De highway wordt ineens 16 kilometer lang een grindweg met grote graafmachines naast de weg die bezig zijn met het graven van diepe geulen om de weg te verbreden. Al hobbelend kwamen we daar doorheen.
Plots veranderd het landschap en ben je aangekomen in Drumheller, het land van de Dino's. Bij de VVV staat een dino T-rex van wel 25 meter hoog.

Deze dient als uitkijktoren voor toeristen, je kunt dan over Drumheller de omgeving bekijken.


We komen terecht op een campground met 14 plekken van mensen die met hart en ziel deze campground hebben opgebouwd en beheren. Prachtige plek in de zon met veel ruimte. Heel relaxed allemaal.


3 augustus
De volgende dag de dinotrail gereden die uiteindelijk wordt onderbroken voor een bezoek aan het Tyrell Dino museum. Blijkt toch iets groter dan gedacht en we blijven veel langer dan gepland. In het museum wordt de geschiedenis van de aarde weergegeven in verschillende tijdperiodes van de "Big Bang" tot de huidige tijd. Van de kleinste beestjes die in zee leefden via o.a. de levensgrote T-rex die daar staat opgesteld naar de huidige tijd.


Allemaal heel interressant.

Ook kun je daar naar de paleontologen kijken die achter glazen ramen de dino-botjes tussen de rotsblokken vandaan peuteren met kleine mesjes, borsteltjes, beiteltjes en microscopen. Gepiel op de vierkante centimeter en zelfs milimeter. Elk botje kan immers belangrijk zijn. Helaas moesten we verder want de tijd vloog voorbij ook al wilden we nog zo veel bekijken!! We moesten terug naar Calgary omdat we de volgende dag de camper moesten inleveren. Dus wij weer over de high"grindpad"way terug naar Calgary.
Een paar dagen daarvoor hadden we al een plek gereserveerd op deze laatste campground even buiten Calgary dus dat was geen probleem. We hebben wel een uurtje omgereden omdat het adres dat wij hadden van de campground niet juist in het boek stond vermeld. De straatnaam was 101 ave sw ipv 101 st sw waar wij naar zochten. Aangezien we hier weer internet tot onze beschikking hadden konden we onze terugvlucht alvast inchecken terwijl Daniƫlle en Laurens lekker in het zwembad konden keten. Ik nog even alle gecrashte insekten van de camper afkrabben. We stonden op een heuvel en met uitzicht op de stad Calgary en de olympische schans van 1988 was het toch best een leuke campground.


4 augustus de aller laatste dag

Alles in de tassen gepropt en de de camper ingeleverd. We werden met een busje van het verhuurbedrijf naar het vliegveld gebracht. Daar hebben we enkele uren op een bijgelegen picknickplek doorgebracht met ballen, lezen en spelletjes. Het weer was goed dus dat ging prima. Om 19.30 vertrok het vliegtuig richting London. Veel films gekeken en vanaf London eindelijk richting Amsterdam Schiphol.
Wij wachten op onze bagage. Niet dus!!! Na een uurtje wachten toch maar ff naar de balie om te vragen waar onze bagage was. Dus nog in London. Wij maar naar huis gegaan zonder een tas. Nu maar hopen dat we alles terug zien. Inmiddels meer dan 36 uur weinig tot niets geslapen mochten we lekker weer in ons eigen bedje. Na 4 weken camper moet je daar wel weer aan wennen trouwens... Gelukkig werden we de volgende dag al gebeld met de mededeling dat alles inmiddels op Schiphol stond. Diezelfde dag is de bagage thuis afgeleverd met alles er nog in. Nu zijn de meeste spullen weer opgeruimd en gewassen. Anita heeft haar eerste late dienst al weer gedraaid in het ziekenhuis en is nu ook aan het werk. Ik ga maandagmorgen vroeg weer beginnen.
De vakantie Canada was een belevenis en je denkt dat je tijd zat hebt om alles te zien maar helaas is dat dus absoluut niet zo. We hadden net zo goed nog 4 weken kunnen blijven. We hebben veel gezien, gedaan en vooral genoten van al dat moois.

Canada is een mooi, groots land met hele fijne mensen, een waanzinnige natuur en hele grote auto's en caravans.
Tot ziens en wie weet tot onze blog van een volgend avontuur,

Danielle,
Erwin,
Anita,
Laurens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten